KULTUR-SANAT Haberleri Tümü

KEŞİF DÜNYASI Şimdi Çocukların Ekranında

Henkel’in Türkiye’de çocukları bilimin ışığıyla tanıştırmak için Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliği ile okullarda ücretsiz bilim atölyeleri gerçekleştirerek uyguladığı “Keşif Dünyası” projesi, uzaktan eğitim döneminde de miniklerin yanında olmaya devam ediyor. Keşif Dünyası, şimdi birbirinden keyifli ve eğitici deneylerden oluşan “Evde Keşif Dünyası” videolarıyla dijital platformdan ekranlara konuk oluyor.

Çocuklar, deney videolarıyla hem eğleniyor hem öğreniyor…

Çocukların evlerinde kolayca bulabilecekleri malzemelerle, profesyonel laboratuvar gereçlerine de ihtiyaç duymadan yapabilecekleri deneylerden oluşan 12 farklı video için çekimler gerçekleştirildi. “Evde Keşif Dünyası” videolarının çekimleri, Keşif Dünyası’nın Darüşşafaka Eğitim Kurumlarıbünyesinde yer alan merkezinde tamamlandı ve YouTube platformunda bulunan Henkel kanalı üzerinden yayınlanmaya hazır hale getirildi. Şimdi tüm çocuklar, YouTube platformunda bulunan Henkel kanalında “Keşif Dünyası”yazarak Evde Keşif Dünyası” videolarını izleyebiliyor. Minikler, evlerindeki basit malzemeleri kullanarak yaptıkları deneylerle suyun ilginç özelliklerini keşfediyor, patatesten nişasta elde etmeyi, nişastadan suda çözünebilir folyo ya da yapıştırıcı yapmayı öğreniyor. Daha birçok keyifli ve öğretici deneyde, anne ve babalar da çocuklarına eşlik edebiliyor.

“Evde Keşif Dünyası” videoları, çocuklara bilim sevgisi aşılıyor…

Henkel, Keşif Dünyası projesini çocukların ilk ve belki de en önemli keşiflerini kendi içlerinde yapmaları gerektiği inancıyla, ülkemizde 2015 yılından bu yana Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliği ile gerçekleştiriyor. Uzman eğitimciler eşliğinde gerçekleştirilen bilim ve sürdürülebilirlik atölyeleri ile onların bilinmeyene ulaşma meraklarını uyandırmak için atölye çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda şimdiye kadar özellikle İstanbul’daki devlet okullarında ve diğer şehirlerdeki çeşitli etkinliklerde tüm öğrencilerin katılımına açık, ücretsiz bilim atölyeleri hayata geçirildi. 2018 yılında ise ülkemizin en köklü ve saygın eğitim kurumlarından biri olan Darüşşafaka Eğitim Kurumlarıbünyesinde, Keşif Dünyası’nın Türkiye’deki ilk ve dünyadaki üçüncü merkezi açıldı. Yüz yüze eğitim döneminde hem bu merkezde hem de diğer okullarda yapılan atölye çalışmaları ile 25 bine yakın öğrenciye ulaşıldı. Şimdi ise “Evde Keşif Dünyası” videoları ile çok daha fazla sayıda çocuğun içinde bilim kıvılcımlarının ışıldaması amaçlanıyor. Keşif Dünyası projesi, pandemi koşullarının olumlu yönde seyretmesi durumunda ve okulların yeniden yüz yüze eğitime geçmesi ile birlikte, minik dahilerle sınıflarda da buluşmayı sürdürecek.

https://www.youtube.com/user/Henkel/videos

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz