google-site-verification: google9c114791a6791048.html

banner46

20 Nisan 2024 Cumartesi

“ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı

Boğaziçi Türkiye’nin En İyi Küresel Üniversitesi Seçildi

Thomson Reuters işbirliği ile US News & World Report sitesinin hazırladığı ‘’Dünyanın En İyi Üniversiteleri’’ sıralaması açıklandı. 2017 sıralamasında Boğaziçi Üniversitesi dünyada 166.sırada, Türk üniversiteleri arasında da en yüksek sırada yer aldı.

26 Ekim 2016 Çarşamba 15:32
Boğaziçi Türkiye’nin En İyi Küresel Üniversitesi Seçildi
banner53

 

1000 üniversitenin yer aldığı sıralamada en fazla sayıda yer alan ABD üniversitelerini, Çin (87), Birleşik Krallık (68), Almanya (55), Fransa (49) üniversiteleri izledi. Türkiye'den 20 üniversite sıralamada yer aldı.

Thomson Reuters Incites’ın analizleriyle seçilen 1000 üniversitenin bulunduğu değerlendirmeye geçen yıl 57 ülkeden 750 üniversite katılırken bu yıl 65 ülkeden 1000 yükseköğretim kurumu dahil edildi. Geçen yıl dünya sıralamasında 220. sırada yer alan Boğaziçi Üniversitesi bu sonuçla küresel sıralamada 54 basamak yükselmiş oldu.

Boğaziçi Üniversitesi’nin bölgesel ve küresel anlamda üstün konumuyla bir araştırma üniversitesi olarak başarılarına bir yenisinin daha eklenmesinden gurur duyduklarını belirten Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ‘’Türkiye’de iyi araştırma yapan, bu konuda bir gelenek oluşturmuş ve yönetişim yapılarını araştırma üniversitesi olarak kurgulamış başarılı üniversiteler var. Bunlar uluslararası sıralamalarda yer alıyor, saygı görüyorlar. Sadece teknoloji ve fen alanlarında değil sosyal ve beşeri bilimlerde de araştırma faaiyetleri bu dengeyi sağlıyor. Bu üniversitelerimizin önünün açılması Türkiye’nin geleceği için önemli bir adım olacaktır’’dedi.

Thomson Reuters Incites’ın analizleriyle belirlenen üniversiteler öncelikli olarak araştırma performanslarına göre değerlendirildi. Boğaziçi Üniversitesi, bu yılki değerlendirmede global araştırma saygınlığı (#182 )ve bölgesel araştırma saygınlığı (#141) kriterlerindeki yüksek performansıyla dikkat çekti.



Yapılan sıralamada kullanılan 12 değerlendirme ölçütü şöyle:

Global araştırma saygınlığı (%12.5), bölgesel araştırma saygınlığı (%12.5), yayınlar(%10), kitaplar (%2.5), konferans bildirileri (%2.5), normalize edilmiş atıf etkisi (%10), toplam atıflar (%7.5), en çok atıf alanlar arasında %10’a giren yayın sayısı(%12.5), en çok atıf alanlar arasında %10’a giren yayın oranı (%10), uluslararası işbirlikleri (%10), en çok atıf alanlar arasında %1’e giren yayın sayısı (%5) ve en çok atıf alanlar arasında %1’a giren yayın oranı (%5) .


Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    banner35
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    İngilizce dil eğitimi için hangi ülkeyi tercih edersiniz?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner39
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV