google-site-verification: google9c114791a6791048.html
1000 üniversitenin yer aldığı sıralamada en fazla sayıda yer alan ABD üniversitelerini, Çin (87), Birleşik Krallık (68), Almanya (55), Fransa (49) üniversiteleri izledi. Türkiye'den 20 üniversite sıralamada yer aldı.
Thomson Reuters Incites’ın analizleriyle seçilen 1000 üniversitenin bulunduğu değerlendirmeye geçen yıl 57 ülkeden 750 üniversite katılırken bu yıl 65 ülkeden 1000 yükseköğretim kurumu dahil edildi. Geçen yıl dünya sıralamasında 220. sırada yer alan Boğaziçi Üniversitesi bu sonuçla küresel sıralamada 54 basamak yükselmiş oldu.
Boğaziçi Üniversitesi’nin bölgesel ve küresel anlamda üstün konumuyla bir araştırma üniversitesi olarak başarılarına bir yenisinin daha eklenmesinden gurur duyduklarını belirten Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ‘’Türkiye’de iyi araştırma yapan, bu konuda bir gelenek oluşturmuş ve yönetişim yapılarını araştırma üniversitesi olarak kurgulamış başarılı üniversiteler var. Bunlar uluslararası sıralamalarda yer alıyor, saygı görüyorlar. Sadece teknoloji ve fen alanlarında değil sosyal ve beşeri bilimlerde de araştırma faaiyetleri bu dengeyi sağlıyor. Bu üniversitelerimizin önünün açılması Türkiye’nin geleceği için önemli bir adım olacaktır’’dedi.
Thomson Reuters Incites’ın analizleriyle belirlenen üniversiteler öncelikli olarak araştırma performanslarına göre değerlendirildi. Boğaziçi Üniversitesi, bu yılki değerlendirmede global araştırma saygınlığı (#182 )ve bölgesel araştırma saygınlığı (#141) kriterlerindeki yüksek performansıyla dikkat çekti.
Yapılan sıralamada kullanılan 12 değerlendirme ölçütü şöyle:
Global araştırma saygınlığı (%12.5), bölgesel araştırma saygınlığı (%12.5), yayınlar(%10), kitaplar (%2.5), konferans bildirileri (%2.5), normalize edilmiş atıf etkisi (%10), toplam atıflar (%7.5), en çok atıf alanlar arasında %10’a giren yayın sayısı(%12.5), en çok atıf alanlar arasında %10’a giren yayın oranı (%10), uluslararası işbirlikleri (%10), en çok atıf alanlar arasında %1’e giren yayın sayısı (%5) ve en çok atıf alanlar arasında %1’a giren yayın oranı (%5) .
Gençlerin hayali, finansın geleceğini yazacak
Türk-Alman Üniversitesi’nden gençlere dijital...
SABANCI ÜNİVERSİTESİ 20. YILINDA TÜRKİYE’NİN...
UED SUMMIT 2018, ANTALYA'DA YAPILDI
Boğaziçi, Türkiye’nin en iyi küresel üniversitesi...
'Avrupa yönünü tekrar Türkiye'ye çevirdi'
İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE...
“KÜLTÜR, STRATEJİYİ KAHVALTIDA YER!”
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!