google-site-verification: google9c114791a6791048.html
Neler Almalı
Öncelikle normal valizinizin yanına, yolunuz uzun ya da kısa olsun bir kabin bagajı alın. Bu minik bir valiz ya da çanta da olabilir. Peki içerisinde neler olmalı?
Uçuşunuz 4 saatin üzerinde ya da kıtalar arası olacaksa, yanınıza bir temizlik jeli almanız faydalı olacaktır. Filtreli bir su şişesi de işinize yarayacaktır. Kalabalık uçaklardaki bakteri sayısını hayal bile edemezsiniz!
Ayrıca kabine alacağınız çantanın içerisine bilgisayar, tablet ve elektronik cihazlarınızı da koyabilirsiniz. Çünkü x ray aramasında sizden, yurt içi uçuşlarda en az 2 yurtdışı uçuşlarda en az 3 kez yanınızdaki bilgisayarların çıkartılması istenecek. Bu yolculuğunuzu kabusa dönüştürmemeli. Bu çantanın hızlı açılıp kapanan ve çok yer kaplamayan olmasına dikkat edin.
Ayrıca enerjinizi dengelemek için C vitamini içeren soda türü içecekler de alabilirsiniz. C vitamini vücudunuzun direncini de artıracaktır.
Uyumayı planladığınız uzun uçuşlar için minik bir yastık ya da şişirilebilir boyun yastıkları çok işinize yarayabilir. Hepsini unuttuysanız korkmayın dilediğiniz takdirde kabin ekibinden yastık ve battaniye isteyebilirsiniz. Işıktan korunmanızı sağşayacak bir göz bağı da fena olmaz hani!
Yanınıza şeker içerikli yüksek protein içeren barlardan almanız da faydalı olacaktır. En azından uçakta size ikram edilenlerden daha iyi bir seçim olacaktır.
Neler Giymeli
Öncelikle ister kısa ister uzun olsun rahat giyinmeye bakın. Eğer bir iş gezisi ya da toplantısına gitmiyorsanız, basit ve rahat bir eşofman harika bir seçim olabilir. Burada amaç x ray aramasında kemer çıkarma takma krizine yakalanmamak. Hatta saat bile takmayın, nasılsa akıllı telefonunuz yanınızda. Böylece tüm x ray aramalarından bir kuş kadar özgür geçebilirsiniz.
Eğer kıtalar arası uçacaksanız işiniz yarayacak en büyük ipucu ise yanınıza alacağınız terlikler olacaktır. Ayakkabılarınızı değiştireceğiniz basit bir çift terlik veya crocs ile hem sağlıklı hem de inanılmaz rahat bir yolculuk yapabilirsiniz!
Rahat ayakkabılar, bol kıyafetler daha konforlu bir uçuş deneyimi için işe yarar unsurlar olacaktır. Uçuşunuz yarım saat bile olsa sıkı çoraplar ve ayakkabılardan kaçınmanız çok önemli!
Hazırlıklar
İstatistiklere göre uçak yolcularının %20’si uçuş sonrası soğuk algınlığına yakalanıyorlar. Bunu engellemek için bir kaç gün öncesinden C vitamini takviyesi yapabilir, hatta işi garantiye almak için kompleks vitamin drajeleri ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
Uzun uçuşlar öncesi protein içeren balık, tavuk , yumurta, lif içeren mısır, kepekli tost, likit zenginliği olan karpuz, kavun gibi yiyecekler ile karnınızı doyurabilirsiniz. Böylelikle uçaktaki sağlıksız yiyeceklerden de fazla yememiş olursunuz.
Tüm hazırlıklar tamamlandı ise mümkün olduğu kadar koltuk aralığı geniş bir yer seçmeye bakın. Ayaklarınızın fazla sıkışmasına izin vermeyin. Uzun uçuşlarda arada bir kalkıp bir kaç adım atmayı ihmal etmeyin. Her 4500 uçak yolcusundan biri uzun uçak yolculukları sonrasında dolaşım bozukluğuna maruz kalıyor. 4 saat üzeri uçuş yapan yolcularda ise bu oran iki kat fazla.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!