google-site-verification: google9c114791a6791048.html

banner46

24 Nisan 2024 Çarşamba

“ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı

2015 DGS tercih kılavuzu açıklandı mı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2015 DGS’de kayıt yaptıramayanlara şartlı kayıt kolaylığı getirildiğini açıkladı. Peki 2015 DGS tercih kılavuzu açıklandı mı? DGS ek yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak? İşte o ayrıntılar...

19 Ağustos 2015 Çarşamba 07:54
2015 DGS tercih kılavuzu açıklandı mı?
banner38

 YÖK’ten yapılan açıklamada, 2015 Dikey Geçiş Sınavı ile yükseköğretim programlarına yerleştirilen, ancak öğretim kurumlarından tek ders, bütünleme, staj vb. nedenlerle mezuniyet işlemlerini tamamlayamadıkları için kazandıkları programa kayıt yaptıramayacak öğrencilerin, kayıt haklarının saklı kalması konusundaki dilekçeleri Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 12.08.2015 tarihli toplantısında incelendiği belirtildi.



Açıklamada şöyle denildi:
“14.05.2015 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yürütme Kuruluna verilen yetkiye dayanarak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan öğrencilere bütünleme veya ek sınav sonucunda kayıt hakkı kazandıkları programa kayıt hakkı tanındığı da dikkate alınarak, 2015 Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavını, tek ders sınavını vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2015-2016 eğitim -öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar programların kontenjanları dikkate alınmadan, 2015 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmelerine karar verilmiştir.”
 
2015 DGS tercih kılavuzu açıklandı mı? Binlerce öğrencinin merakla beklediği sorunun cevabı haberimizde. DGS ek yerleştirme işlemleri ne zaman ve nasıl yapılacak? 

2015 DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Üniversitelerin önlisans (2 yıllık) programlarından mezun olarak lisans (4 yıllık) programlarına kayıt olmak isteyen öğrencilerin girdiği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı.

Türkiye'deki pek çok üniversiteye bağlı 2 yıllık meslek yüksekokullarından mezun olan ve eğitimini 4 yıllık lisans programlarına tamamlamak isteyen binlerce öğrenci, 26 Temmuz'da gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girdi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavda ter döken öğrenciler, sonuçların açıklanmasının ardından şimdi ise kontenjanların açıklanmasını beklemeye başladılar.

2015-2016 dönemi DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Binlerce öğrenci'nin heyecanla beklediği sınav sonuçları bu hafta açıklanabilir. DGS puan hesaplama işlemlerinin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, haberimizi okuyup öğrenebilirsiniz.

DGS SINAV SONUÇLARI NERDEN ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adayın sınav sonuç bilgisinde;
https://sonuc.osym.gov.tr/
 
a) testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları
b) ön lisans başarı puanı
c) 2015-DGS puanları yazılı olacaktır.
 
ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.
 
2015 DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?
 

Adaylar; 2015-DGS puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    banner54
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    İngilizce dil eğitimi için hangi ülkeyi tercih edersiniz?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner39
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV