google-site-verification: google9c114791a6791048.html

banner46

28 Mart 2024 Perşembe

“ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı

2015 KYK Yurt Sonuçları Yayınlanıyor!

Kyk sonuçları bugün açıklanacak mı? Öğrenciler üniversite eğitimleri için yaptıkları KYK başvurularının sonuçları bugün açıklanacak mı?

25 Temmuz 2014 Cuma 03:16
2015 KYK Yurt Sonuçları Yayınlanıyor!
banner53

LYS sonuçlarının açıklanması ile birlikte KYK başvurusu yapan öğrencilerin sayısı çoğalmıştı. Devlet yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler için oluşturulmuş bir kurum olan KYK ile birlikte artık öğrenciler daha az bütçe ile daha rahat ders çalışabilecekleri bir ortama sahip olabiliyorlar. Üstelik dışarıdaki kiralık evlere göre çok daha az bütçe gerekiyor. Haliyle bu tür başvurular oldukça fazla oldu. KYK yurt sonuçları bugün açıklanacak mı? Bu sorunun cevabı henüz net olmamak ile birlikte, ne zaman açıklanacağı hakkında kesin bir bilgide maalesef henüz yok. Resmi sitede 11 Ağustos tarihinde başlayan başvurularda üniversiteyi kazanan öğrenciler hemen ilk kayıtlarını gerçekleştirmişlerdi. Bazıları burs veya kredi için başvuru yaparken bazıları da konaklama ihtiyaçlarını gidermek için yurt başvurusu yapmıştı. Kayıtlar ise 18 Ağustos 2015’in ilk saniyeleri kapandı. Kayıt yaptıran öğrencilerin sonuçları KYK sitesinden açıklanacak.

KYK YURT BAŞVURUSU SONUÇLARI İÇİN TIKLA



Başvuru yapan öğrencilerin eğer bir yer kazanmışsa hemen gidip kayıt işlemini tamamlayacak ve hemen eşyalarını yerleştirebilecektir. Fakat burada belirtmek istediğimi bir konu vardır. Bu konuda ise okulların kendi özel yurtlarıdır. Hemen hemen her okulun kendine ait özel bir yurdu vardır. 2015 KYK yurt sonuçları sitesinde ismini göremeyen kişilerin stres yapmasına veya üzülmesine gerek yoktur çünkü bu yurtlarda sürekli boş yerler olmak ile birlikte örgün eğitimde de bazı kişiler çıktığından yer bulunabilir. Ek olarak değinmek istediğimiz bir diğer konu ise aidatlardır. KYK yurtlarında aidatlar oldukça düşüktür. Yemek masrafları ise yoktur. Özel yurtlarda ise aidat dışında yemek masraflarınızı kendiniz ödemeniz gerekmektedir. Bunun için her okulun yemekhanesinin özel fiyatları mevcuttur. Bazı okullarda fiyatlar 3-4 TL arasında iken bazılarında çok daha az olabiliyor. Bu yüzden yemek konusunda sıkıntı çekmeyeceğinizi şimdiden söyleyebiliriz. KYK sonuçları için yukarıdaki linke tıklayın.
KYK 2015 YURT BAŞVURUSU OLDUKÇA FAZLA MERAK EDİLİYOR

Son olarak değinmek istediğimiz bir diğer konu ise sonuçlardan sonra KYK kayıtlarının nasıl yapılacağı hakkında olacaktır. Kazanan kişilerin acele etmesine gerek yoktur. Sonuç açıklama sayfasında zaten gerekli yönergeler ve açıklamalar sizlere sunulacaktır. Gerekli evrakları ve dosyalarınızı hazırladıktan sonra ister direk okula gidin, isterseniz de sadece yurt işlemlerinizi yapmaya gidin. Birçok kişi genelde eşyalarını alıp kayıt yaptırmaya gider ve aynı gün yerleşirler. Sizde KYK yurt başvuru sonuçları açıklandıktan sonra hemen gidip kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    banner35
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    İngilizce dil eğitimi için hangi ülkeyi tercih edersiniz?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner39
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV