google-site-verification: google9c114791a6791048.html

banner46

24 Nisan 2024 Çarşamba

“ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı

2016'da öğrencilere pasaport harcı yok

2016 yılında devreye girecek yeni uygulamaların içinden öğrencilere bir de müjde çıktı. Yeni yılda normal pasaport harçlarının fiyatları artarken öğrencilerin pasaport harçları tamamen kaldırılacak.

03 Ocak 2016 Pazar 09:03
2016'da öğrencilere pasaport harcı yok
banner53

 2016 yılında halkı yakından ilgilendiren bir çok uygulama yaşama geçirilecek. Yeni yılla birlikte yavaş yavaş uygulanmaya başlanacak yeni düzenlemelerin bazıları yurttaşların yaşamını kolaylaştıracak bazıları ise cebini yakacak. Bazı düzenlemelerin ise büyük tartışma yaratması bekleniyor. İşte yeni yılın yenilikleri:

Stajyer şoför

Ocak 2016 tarihi itibariyle ilk defa ehliyet belgesi alacak tüm adaylar, stajyer sürücü kabul edilecek. Stajyer ehliyet uygulamasında sürücü, 2 sene boyunca 75 ceza puanına ulaşırsa, ehliyetine el koyulacak ve psikolojik durumunun tespiti için psikoteknik testine girecek. Psiko- teknik belgesi aldıktan sonra sürücü kursuna başvurarak tekrar ehliyet alması gerekecek.

Pasaporta zam

1 yıllık pasaport harcı yeni yılda 154.70 liradan 163.33 liraya çıkacak. Vergi, harç ve cezaların yeniden değerleme oranında artırılması durumunda fatura, gider pusulası gibi belgelerin verilmemesi ve alınmamasının cezası 211.16 liraya çıkacak. Öğrencilere pasaport harç ücretlerinin tamamen kaldırılacak. Ocak ayı itibariyle bu uygulamalar devreye girecek

Yeni çipli kimlik

İçişleri Bakanlığının yeni kimlik kartlarına yönelik çalışması sürüyor. Kimliklerin dağıtımına yeni yılda başlanacak. Kartların dağıtımı ilk olarak Kırıkkale’de yapılacak. Yeni kimlik kartları, taklit, tahrif ve sahteciliğe imkan vermeyen üst düzey güvenlik unsurlarını içerecek. 1 GB’ye kadar veri depolayabilecek akıllı kartlarda parmak, damar ve avuçiçi izi gibi kişiye özel bilgiler yer alacak.

Muhtarlar evlendirecek

Muhtarlara evlendirme yetkisi verilecek. Uygulamayla mahalleye dönüştürülen ve şehirlerden uzak olan köylerde bu uygulama hayata geçecek.

Dolmuşlarda akbil

2016 yılında minibüs ve taksi dolmuşların yüzde 100’ünde İstanbul Kart kullanılması hedefleniyor. Toplu taşıma hizmetlerinin yanı sıra taksilere de yeni uygulamalar geliyor. Taksi yönetim merkezine dahil edilen taksi oranının 2016 yılı için yüzde 25 olması amaçlanıyor.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    banner54
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    İngilizce dil eğitimi için hangi ülkeyi tercih edersiniz?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner39
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV