google-site-verification: google9c114791a6791048.html

banner46

19 Mart 2024 Salı

“ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı

Darüşşafaka Çatı Konuşmaları’na birinci yılında büyük ilgi

“Büyük Konulara, Küçük Hikayeler” başlığıyla, Darüşşafaka Cemiyeti tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Darüşşafaka Çatı Konuşmaları, İstanbul TİM Show Center’da düzenlendi. Akademisyenler, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından eğitim sevdalılarını bir araya getiren organizasyonu bine yakın katılımcı takip etti.

02 Kasım 2018 Cuma 08:15
Darüşşafaka Çatı Konuşmaları’na birinci yılında büyük ilgi
banner53

 Eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla 1863 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu Darüşşafaka Cemiyeti, farkındalık yaratacak etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Darüşşafaka Cemiyeti tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Darüşşafaka Çatı Konuşmaları İstanbul TİM Show Center’da düzenlendi. Toplumsal kalkınmada eğitimin gücüne inanan çok sayıda katılımcının hazır bulunduğu organizasyonda eğitimin toplumsal kalkınmadaki rolü masaya yatırılırken, daha fazla çocuğun kaliteli eğitime ulaşması ve çocukların hayatlarının eğitimle değişmesi için yapılması gerekenler tartışıldı. Bu yıl başlığı “Büyük Konulara, Küçük Hikayeler” olarak belirlenen organizasyona, akademisyenler, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından toplam 1.000’e yakın eğitim sevdalısı katılım gösterdi.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Emre Alettin Keskin ve öğrencileri
Emre Alettin Keskin ve öğrencileri

Açılış konuşması Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran tarafından gerçekleştirilen, sunuculuğunu ise gazeteci Özlem Gürses’in yaptığı organizasyonda sahneye çıkan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan; Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyesi ve MIT Media Lab araştırmacısı Dr. Canan Dağdeviren; oyuncu Mert Fırat; Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Batuhan Aydagül; Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Öğretmen Hacı Ormanoğlu; Oyunlaştırma Uzmanı Ercan Altuğ Yılmaz; kamuoyunda Evrensel Kamil olarak da anılan eğitimci Emre Alettin Keskin; Nöro Sağlık Kurucusu Uzm. Dr. Kerem Dündar; aerobik jimnastikte Dünya Şampiyonu olan sporcumuz Ayşe Begüm Onbaşı, müzisyen Nilipek ve Mardin Bilge Köyü’nden Darüşşafaka’ya gelerek bu yıl mezun olan ve Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine başlayan Remziye Çelebi, katılımcılarla hayat hikayelerini ve deneyimlerini paylaştı. 

Dr. Canan Dağdeviren (MIT Media Lab.)
Dr. Canan Dağdeviren (MIT Media Lab.)

“EĞİTİM ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ KONUSU”

Darüşşafaka olarak 155 yıldır, nitelikli bir eğitimin bir çocuğun yaşamını nasıl değiştirdiğine şahitlik ettiklerini ifade eden Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Talha Çamaş, Darüşşafaka Çatı Konuşmaları’nın açılışında yaptığı konuşmada, “155 yıldır eğitimde fırsat eşitliğini yaygınlaştırmak ve dezavantajlı çocuklarımızı nitelikli bir eğitimle geleceğe hazırlamak amacıyla çalışan Darüşşafaka olarak eğitim, eğitim, eğitim diyoruz. Çünkü eğitimin, ülkemizin en büyük, en önemli konusu olduğuna inanıyoruz. Ve 80 milyonun da bunu hissetmesini arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

“DÜNYADA İLK 10 EKONOMİDE YER ALMANIN YOLU EĞİTİMDEN GEÇİYOR”

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Talha Çamaş
Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Talha Çamaş

“Hepimizin ortak meramı, daha çok çocuğun kaliteli eğitime ulaşması ve hayatlarının eğitimle değişmesi” şeklinde konuşan M. Talha Çamaş şöyle devam etti: “Biliyoruz ki eğitime yapılan her yatırımın karşılığı mutlaka alınır. Biliyoruz ki daha güçlü Türkiye, sadece eğitimle inşa edilir. Biliyoruz ki dünyanın en gelişmiş fabrikaları kurulabilir ama o fabrikada çalışacak nitelikli iş gücü yetiştirilmezse verim alınamaz. Nitelikli doktor, nitelikli öğretmen, nitelikli mühendis, nitelikli işçi, nitelikli anne-baba… Ülkemizin geleceği de buna bağlı değil mi? 5 yıl sonra Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Yüzüncü yılımızı kutlarken Türkiye ekonomisinin dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde olmasını arzu ediyoruz. Bu hedefi gerçekleştirmenin yolu eğitimden geçiyor. Bu düşüncelerle Darüşşafaka olarak 155. yılımızı kutlarken durup değişimi ve duyarlı insanların bizi duymasını beklemek yerine bir ses vermek istedik. Bu vesileyle; hiçbir zaman desteğini bizden esirgemeyen Milli Eğitim Bakanlığımıza, yurdun dört bir yanından gelerek konferansımıza zenginlik katan konuşmacılarımıza ve tüm katılımcılara huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    banner54
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    İngilizce dil eğitimi için hangi ülkeyi tercih edersiniz?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner39
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV