google-site-verification: google9c114791a6791048.html

banner46

28 Mart 2024 Perşembe

“ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı

Ergenlik döneminde öğretmen ve aile ilişkisi kuvvetli olmalı

Ergenlik döneminde yaşanan bedensel ve ruhsal farklılıklar öğrenciler üzerinde büyük değişimlere yol açıyor. Bu süreçte öğrenciye yüklenen aşırı sorumluluk okul başarısında düşüşe neden oluyor.

21 Kasım 2017 Salı 15:31
Ergenlik döneminde öğretmen ve aile ilişkisi kuvvetli olmalı
banner55

 Öğrencinin ergenlik dönemine girmesiyle beraber evde ve okulda zorlu bir süreç başlıyor. Bu dönemde fiziksel ve ruhsal açıdan yaşanan değişimler okul performansı ile doğrudan ilişki içerisinde oluyor. Öğrencinin yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişim, okulda yaşanan uyumsuzluklar, arkadaş ilişkileri ve öğrenciye yüklenen aşırı sorumluluklar, okul başarısını düşürüyor. Öğrencilerin bu sürecinde ailelere ve eğitimcilere büyük görevler düşüyor.

Ergenlik dönemine giren öğrencilere karşı ailelerin ve öğretmenlerin ergenlik psikolojisi ve gelişimi hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini belirten Uğur Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi Koordinatörü Ferhan Uz Güçlü, “Ailelerin ve öğretmenlerin, bu zorlu süreçte öğrencilere karşı anlayış ve sabır göstermesi gerekiyor. Çocuklarıyla fazla çatışma yaşamadan sorunların üstesinden gelmeye çalışmalılar. Onlar için zor ama geçici olan bu dönemin bir süreç olduğu unutulmamalı. Biz Uğur Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi olarak bu süreci yaşayan öğrencilerimizin aileleri ve öğretmenleriyle sürekli iletişim halindeyiz. Onlara bunun geçici bir dönem olduğunu belirtiyoruz ve destek olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz” dedi.

Ergenlik döneminde başarı düzeyi düşüyor
Ergenlik döneminde öğrencinin artık ebeveyne bağımlılıktan kurtulup kendi kimliğini bulmak istediğini vurgulayan Ferhan Uz Güçlü, “Ergenlik dönemi ile başlayan farklılaşmaları, ailelerin ve öğretmenlerin soğukkanlı ve kabul edilebilir karşılamaları gerekiyor. Bu dönemde onların birer birey olduğunu unutarak yıkıcı eleştirilerde ve öğrencinin kendine olan güven ve inancını zedeleyici yorumlarda bulunmamalılar. Genelde bu dönemde öğrencilerin başarı düzeyinde bir düşüş gözlemliyoruz. Fakat eğitimcilerimizden öğrencileri değerlendirirken bu dönemi göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtiyoruz. Bu dönemde aileler ile eğitimciler arasındaki iletişim kuvvetli olmalı ve doğru bir iletişim kurulmalı ” dedi.

Birlikte ideal ve hedefler belirleyin
Ergenlik döneminde gencin bütün sorumluluklarını üstlenmesinin sağlanması gerektiğini aksi takdirde kişilik gelişiminin ve özgüveninin olumsuz yönde etkileneceğini söyleyen Güçlü, sözlerine şöyle devam etti; ‘‘ Öğrencilerin bu dönemde mutlaka bir hedefi olmalı. Ailelerde bu dönemde gencin olumlu yönlerini destekleyerek “Hiç ders çalışmıyorsun!” cümlesi yerine “Geçen hafta matematik sınavına ne güzel çalıştın, sonucu da güzeldi” şeklinde cümleler kurarak dersler ve okul konusunda takdir etmelidir’’ dedi.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    banner35
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    İngilizce dil eğitimi için hangi ülkeyi tercih edersiniz?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner39
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV