google-site-verification: google9c114791a6791048.html

banner46

19 Mart 2024 Salı

“ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı

Milletvekilleri Milli Eğitim Müdürünü Görevden Aldırdı

Milletvekilleri Milli Eğitim Müdürünü Görevden Aldırdı. Milletvekilleri bakanların bürokratların işlerine karışmayacak denildi Aydın İl Milli Eğitim Müdürü'nün görevden alınmasında milletvekillerinin etkisi olması...

05 Aralık 2018 Çarşamba 16:22
Milletvekilleri Milli Eğitim Müdürünü Görevden Aldırdı
banner38

Bugün Yücel Kayaoğlu'nun TÜRKİYE gazetesinde çıkan bir yazısında yerel yönetimlerde halkın taleplerinin milletvekillerinin öncelikli gündem maddesi haline getirildiğini yazdı. Yücel Kayaoğlu'nun yazısında aynen şöyle ifadeler yer alıyor: "Eski sistemden farklı olarak bakanlarla temasa geçmekte sıkıntı çeken milletvekilleri bu taleplerin yerine getirilmesinde zorluk yaşamaya başladı. Bakanlardan randevu almakta güçlük çeken ve yeni sistemin gereği olarak grup toplantıları dışında neredeyse Meclis'e gelmedikleri için bakanlara ulaşamayan milletvekilleri, Genel Merkez yönetiminden bu sıkıntıya çözüm getirmesini talep etti. Parti gündemine gelen bu gelişmeden sonra, milletvekilleri ile kabine arasında koordinasyonun sağlanması için her bakanlıktan bir bakan yardımcısı görevlendirildi. Yasama ile ilişkilerden sorumlu olan bakan yardımcıları, periyodik olarak, gruplar halinde milletvekilleri ile bir araya gelecek. Milletvekillerinin talep ve önerileri bu toplantılarda ele alınacak. AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı da geçen hafta Bakan Yardımcılarının katılımı ile yasama-yürütme koordinasyon toplantısı yapmıştı." Aynı yazıda geçen şu ifadeler de yine çok dikkati çekti: "TAYİN-TERFİ UYARISI Geçtiğimiz günlerde milletvekillerinin başta 'tayin-terfi' olmak üzere bazı taleplerinin, bir bakanın "Personel tayin ve ataması için geldiyseniz, sizi sadece misafir ederim, çayınızı içtikten sonra gidersiniz. Ama bir projeniz varsa seve seve dinlerim" örneği verilerek geri çevrildiği gündeme gelmişti. Bu ve benzeri misallerin artması üzerine Genel Merkez yönetimi, Bakanlardan, milletvekillerinin seçim bölgelerine ilişkin problemlerinin çözümünde 'daha özenli davranılmasını' istemişti. " Bu ifadeye göre milletvekilleri bakanlık yetkililerinin yanına, bürokratların yanına sadece halkın talepleri ve projeleri için gelecek görüşmeler yapacaktı. Onun dışında atama terfi görevden alma gibi işlemlere milletvekilleri karışmayacaktı. Fakat bugün Aydın İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü'nün neden görevden alındığı konusunda ise Aydın Mv. Mustafa Savaş'ın attığı bir tweet dikkatleri çekti. Milletvekili Mustafa Savaş Bakan Ziya Selçuk'la makamında görüştü. Görüşmenin fotoğrafını Savaş kendi twitter hesabından paylaştı. Bu paylaşımdan sonra ise Aydın İl Milli Eğitim Müdürü'nün görevden alındığı haberi geldi. Zamanlama olarak görevden alınmanın bu görüşmeyle ilişkilendirildiği dikkatleri çekti. Takdir kamuoyunundur. İşte Aydın Mv. Mustafa Savaş'ın Bakan Ziya Selçuk ile görüşmesinin ardından paylaşılan o fotoğraf:

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    banner35
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    İngilizce dil eğitimi için hangi ülkeyi tercih edersiniz?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner39
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV