google-site-verification: google9c114791a6791048.html

banner46

29 Mart 2024 Cuma

“ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı

Y Kuşağı Nasıl Bir Siyasi Lider İstiyor?

Üniversite öğrencilerinin istediği siyasi liderin tarzı tez konusu oldu.

26 Ağustos 2015 Çarşamba 07:57
Y Kuşağı Nasıl Bir Siyasi Lider İstiyor?
banner55

 Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın danışmanlığında, Süleyman Demirel Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde öğrenim gören, yaş ortalaması 21.7 olan 605 kız, 445 erkek öğrenci arasında yapılan araştırmada, “Y kuşağında(1980-1999 arası doğumlular) yer alan öğrencilerin siyasi liderlik tarzı ve iletişim bağlamı beklentisi nedir?” sorusuna cevap arandı.



Konu ile ilgili bilgi veren Dr. Pınar Göktaş, araştırmada, en önemli ve dikkat çekici bulgunun öğrencilerin karizmatik liderliği ve düşük bağlamlı iletişimi tercih etmesi olduğunu ifade etti. Ayrıca Göktaş, karizmatik liderlerin özelliklerini “Kendine güvenen, vizyon sahibi, kitleleri peşinden sürükleyebilen, ikna etme kabiliyeti yüksek, kişisel risk üstlenebilen liderlerdir.” şeklinde sıralarken; düşük bağlamlı iletişimin de siyasi liderlerin, gençlere açık mesajlar vermeleri, net direkt ifadeler kullanmaları ve objektif iletişim kurmaları ile bağlantılı olduğunu söyledi.



 



Araştırmadan elde edilen diğer bulgulara göre araştırmaya katılan öğrencilerin;



 



- Yüzde 38,2’si siyasi görüşünü milliyetçi, yüzde 22,9’u sosyal demokrat, yüzde 17,1’i muhafazakâr, yüzde 4,9’u liberal, yüzde 3,5’i sosyalist ve yüzde 3,3 ise diğer olarak belirtmiştir.



 



- Yüzde 73,6’sı siyasetle aktif olarak ilgilenmemektedir.



 



- Yüzde 48,2’si mevcut şartlara göre siyasi bir yapılanmada politika yapmayı düşünmemekte, yüzde 22’si politika yapmayı düşünmekte iken, yüzde 28,2’si ise bu konuda kararsız görüş bildirmiştir.



 



- Yüzde 46,7’si siyasi gündemi internet-sosyal medya, yüzde 39,7’si TV, yüzde 8,8’i gazete aracılığıyla takip etmektedir.



 



- Yüzde 31,8’i siyasi liderin dünya görüşünün en önemli olduğunu düşünmekte iken, yüzde 22,6’sı yapacağı işlerin, yüzde 19,4’ü halkla iletişiminin, yüzde 17,4’ü eğitim durumunun önemli olduğu belirtmişken, siyasi liderin fiziksel özelliği ve dini söylemleri ise en az öneme sahip özellikler arasında yer almaktadır.



 



- Yüzde 82,2’si iletişim yöntemlerinden yüz yüze iletişimi tercih ettiğini belirtti.



 egitimrehberi

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    banner35
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    İngilizce dil eğitimi için hangi ülkeyi tercih edersiniz?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner39
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV