google-site-verification: google9c114791a6791048.html

banner46

20 Nisan 2024 Cumartesi

“ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı

YALVAÇ URAL’DAN EDEBİYAT KONUSUNDA GENÇLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER

İstanbul Şehir Üniversitesi, çocuk edebiyatının en önemli yazarlarından Yalvaç Ural’ın katıldığı bir söyleşiye ev sahipliği yaptı. İstanbul Şehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından düzenlenen “Dijital Çağda Çocuk Kitaplarına Bakış” adlı etkinliğe katılan Yalvaç Ural, çocuk edebiyatı konusunda katılımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. Yarının Türkiye’sini oluşturmak için gençlere önemli görevler düştüğünü belirten Ural, gençlerin sürekli kendilerini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 15:04
YALVAÇ URAL’DAN EDEBİYAT KONUSUNDA GENÇLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER
banner53

 İstanbul Şehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişim Programı öğrencilerinin düzenlediği “Dijital Çağda Çocuk Kitaplarına Bakış” adlı etkinliğe çocuk edebiyatının en önemli yazarlarından Yalvaç Ural katıldı. Ural, önümüzdeki dönemde çocuk edebiyatı alanında kalıcı eserler çıkarmak için gençlere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Yalvaç Ural: “Popüler kültürün çocuk edebiyatına etkisi sınırlı kaldı”

Eğitime ışık tutacak ve yarının Türkiye’sini oluşturacak yeni yazarlara ihtiyaç olduğunu belirten Ural, “Dijitalleşen dünyamızda yeni ve özgün eserlere, bu eserleri yazacak yeni yazarlara ve bu yazarları yaşatacağımız yeni bir kültüre ihtiyacımız var. Bunu gerçekleştirmek için de gençlerin kendilerini geliştirmesi ve kendilerine çerçeveler çizmemesi gerekiyor. Burada çocukları yetiştirecek öğretmenlere de önemli görevler düşüyor. Çocuk edebiyatının temelini güçlendirmek için okul öncesi edebiyat konusunda da bir atılım yapmamız gerekiyor” dedi. Son dönemde popüler hale gelen dijital kitaplar konusuna da değinen Ural, popüler kültürün çocuk ve okul öncesi edebiyatına etkisinin sınırlı kaldığını söyledi.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    banner35
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    İngilizce dil eğitimi için hangi ülkeyi tercih edersiniz?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner39
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV