google-site-verification: google9c114791a6791048.html

banner46

10 Aralık 2024 Salı

“ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı

Kültür Geceleri’nin son durağı İstanbul

Türkiye’nin kültür diplomasisi görevini üstlenen Yunus Emre Enstitüsü’nün 2016 Türkçe Yaz Okulu kapsamında hazırladığı Dostluk Tırı’nın son durağı İstanbul oldu. Tarihi kenti gezen 46 ülkeden 540 yabancı öğrenci, dün akşam Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen Kültür Geceleri’nde Türkçe bilgilerini yarıştırdı. Samsun’da başlayıp Ankara, Denizli, İzmir, Çanakkale, Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Edirne’nin ardından İstanbul’da devam eden “Kültür Geceleri” yabancı öğrencilerin oluşturduğu dostluk halayıyla sona erdi.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 07:14
Kültür Geceleri’nin son durağı İstanbul
banner53

 Dünyanın dört bir yanında Türkçe öğreten Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkçe Yaz Okulu için ülkemize gelen 46 ülkeden 540 yabancı öğrenci dün akşam İstanbullularla buluştu. Türkçe öğrenen Kültür Elçilerini taşıyan Dostluk Tırı’nın Samsun, Ankara, Denizli, İzmir, Çanakkale, Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Edirne’nin ardından 10. durağı İstanbul oldu. İstanbul’un tarihi ve manevi iklimini yaşama imkânı bulan misafir öğrenciler, yapılan etkinliklerle İstanbul’un doğal güzelliklerini, tarihini ve gizemini keşfetmenin keyfini yaşadı.

16 farklı şehir

Türkiye’nin 16 şehrindeki 20 üniversitede eğitim gören Türkçe Yaz Okulu öğrencilerinin son durağı İstanbul oldu. İstanbul Valiliği’nin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Sultanahmet Meydanı düzenlenen “Kültür Geceleri” programı yoğun ilgi gördü.

Türkçe Yaz Okulu’nun kısa film gösterimiyle başlayan programı, oyuncu ve sunucu Mert Talat Dilekçioğlu sundu. Dostluk Tırı’nda düzenlenen “Kültür Geceleri” Sultanahmet Meydanı’nı dolduran halkın da katılımıyla gerçekleştirildi. Çeşitli kültürel etkinliklerle devam eden gecenin en heyecanlı anları ise “Türkçe Yarışıyorum” müsabakasının yarı finalinde yaşandı.

Birinci Macaristan’dan

Yarı Finale kalan 16 öğrenci Türkiye’nin kültürüne, sanatına, tarihine, İstanbul’a ve Türkçe dilbilgisine dair soruları cevapladı. Yarışmada en çok soruya doğru cevabı veren Macaristanlı Peter Farkas oldu. Farkas’ın ardından en yüksek puanı alarak “Türkçe Yarışıyorum”un finalinde yarışma hakkı kazanan diğer yarışmacılar ise İranlı Fatemeh Rafiei, Filistinli Mohammad Barakat, Hindistanlı Mohammad Yasir ve Gürcistanlı Elnara Mamedova oldu.

Türkçe Yaz Okulu öğrencileriyle 10 şehirde düzenlenen Kültür Geceleri’nin sonuncusu olan dün akşamki etkinlikte kapanış konuşmasını ise Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Merkezi Müdürü Kerim Sarıgül yaptı. İstanbul halkına yoğun ilgilerinden ve ev sahipliğinden ötürü teşekkür eden Sarıgül, herkesi 27 Ağustos Cumartesi günü Ülker Sports Arena’da gerçekleştirilecek olan 2.Türkçe Bayramı’na davet etti. Türkçe Yaz Okulu öğrencileriyle İstanbul halkının birlikte şarkılar söylediği ve kardeşlik halayında bir araya geldiği, Kültür Geceleri, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. Türkçe yarışıyorum programının finali ve ödül töreni ise bu akşam Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek

2. Uluslararası Türkçe Bayramı 27 Ağustos’ta İstanbul’da

27 Ağustos’ta İstanbul'da gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Türkçe Bayramı’nda bir araya gelecek olan 540 yabancı öğrenci dilimizin coşkusunu hep birlikte yaşayacak ve "İnsan ve Türkçe" temalı kapanış gösterisiyle dünyaya "Türkçe" olarak barış, dostluk ve sevgi mesajları gönderecekler. Öğrenciler etkinliğin ardından ülkelerine dönecekler.

Projelere katılımların olduğu ülkeler

Afganistan (Kabil), Almanya (Köln), Amman (Ürdün), Arnavutluk (Tiran, İşkodra), Avusturya (Viyana), Azerbaycan (Bakü), Belçika (Brüksel), Bosna Hersek (Saraybosna, Mostar, Foynitsa), Cezayir (Cezayir), Fas (Rabat), Fransa (Paris), Gürcistan (Tiflis), İngiltere (Londra), İran (Tahran), Filistin (Kudüs), İtalya (Roma), Japonya (Tokyo), Karadağ (Podgoritsa), Kazakistan (Astana), Kırgızistan (Bişkek), Kosova (Priştine, Prizren ve İpek), Lübnan (Beyrut), Macaristan (Budapeşte), Makedonya (Üsküp), Mısır (Kahire, İskenderiye), Polonya (Varşova), Romanya (Bükreş, Köstence), Sırbistan (Belgrad), Sudan (Hartum).

Türkoloji projesi kapsamında ise Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Estonya, Hırvatistan, Hindistan, Irak, Letonya, Litvanya, Moğolistan, Pakistan, Rusya, Slovakya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Yunanistan’dan katılım sağlandı.

Türkçe Yaz Okulu’nun gerçekleştiği üniversiteler ise şöyle:

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, On sekiz Mart Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, On dokuz Mayıs Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi (DİLMER), Uludağ Üniversitesi, Ankara Üniversitesi TÖMER Samsun Şubesi, Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    banner54
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    İngilizce dil eğitimi için hangi ülkeyi tercih edersiniz?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner39
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV